OPSKRIFT // HJEMMELAVET VANILJESIRUP

Så snart solen skinner bare en smule, har jeg lyst til iskaffe, og den kolde drik slår i min bog en varm kop kaffe med flere mil. Derfor har jeg også et større repertoire af iskaffeopskrifter, som jeg veksler imellem alt efter behov. Men ligegyldig hvilken opskrift, jeg følger, skal der altid lidt sødt i. En gammel kending er den gode sirup fra Nicholas Vahé, men det er altså drøn nemt at lave sin egen!

Derfor kastede jeg mig ud i at lave min egen vaniljesirup, og den er helt perfekt til at søde iskaffen med. Der skal kun tre ingredienser i, og nu kan jeg slet ikke forstå, at jeg aldrig har lavet det før.

OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET VANILJESIRUP
1 vaniljestang
1 dl vand
100 g rørsukker

Fremgangsmåde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule af rørsukkeret på et skærebræt. Hæld alle ingredienserne i en gryde og kog det op. Sluk efter cirka 10 minutter, og hæld siruppen på glas. Når det køles af, begynder det at tykne. Opbevar det i køleskabet.

Vidste I godt, at det er så nemt? Jeg gjorde ikke! Men nu stornyder vi at have siruppen i køleskabet, og den bliver flittigt brugt i iskaffen men har også været på både pandekager og i en helt almindelig sort kaffe.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ her

3 Comments

 • Reply Annette Beck 20. maj 2017 at 11:17 am

  Den lyder så nem, så den prøver jeg.
  Kom snart på besøg. Knys

 • Reply OPSKRIFT // ISKAFFE MED ESPRESSO – thitlund.dk 28. marts 2018 at 1:40 pm

  […] Da jeg delte opskriften på vaniljesirup, lovede jeg også, at jeg ville komme med mine bedste opskrifter på iskaffe, og vejrudsigten for […]

 • Reply Opskrift // Koldtbrygget iskaffe - thitlund.dk 27. august 2018 at 9:11 pm

  […] har omtalt min kærlig til iskaffe før, og faktisk er min opskrift på vaniljesirup til iskaffe et af de mest læste indlæg på bloggen overhovedet. Oftest plejer at lave min iskaffe […]

 • Leave a Reply