Så snart solen skinner bare en smule, har jeg lyst til iskaffe, og den kolde drik slår i min bog en varm kop kaffe med flere mil. Derfor har jeg også et større repertoire af iskaffeopskrifter, som jeg veksler imellem alt efter behov. Men ligegyldig hvilken opskrift, jeg følger, skal der altid lidt sødt i. En gammel kending er den gode sirup fra Nicholas Vahé, men det er altså drøn nemt at lave sin egen!

Derfor kastede jeg mig ud i at lave min egen vaniljesirup, og den er helt perfekt til at søde iskaffen med. Der skal kun tre ingredienser i, og nu kan jeg slet ikke forstå, at jeg aldrig har lavet det før.

OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET VANILJESIRUP
1 vaniljestang
1 dl vand
100 g rørsukker

Fremgangsmåde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule af rørsukkeret på et skærebræt. Hæld alle ingredienserne i en gryde og kog det op. Sluk efter cirka 10 minutter, og hæld siruppen på glas. Når det køles af, begynder det at tykne. Opbevar det i køleskabet.

Vidste I godt, at det er så nemt? Jeg gjorde ikke! Men nu stornyder vi at have siruppen i køleskabet, og den bliver flittigt brugt i iskaffen men har også været på både pandekager og i en helt almindelig sort kaffe.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ her