Opskrift // Hummus med soltørret tomat og peberfrugt

Kender I ikke det der med, at man har gemt en opskrift i hundrede år, som man gerne vil prøve at lave? Den er ikke nødvendigvis bøvlet eller besværlig (tværtimod), men man får det bare ikke lige gjort? Sådan har jeg haft det med hummus med soltørret tomat. Normalt er jeg nemlig ikke den store hummus-elsker, og jeg tænkte, at soltørret tomat måske ville være den gyldne ingrediens, så jeg ville komme til at elske det – og ganske rigtigt.

Udover tomat prøvede jeg også at tilsætte bagt peberfrugt, og kombinationen er så, så god! Tænk på et kryds mellem den klassiske hummus og haydari – kort sagt det bedste fra to verdener og jeg kan ikke forestille mig, I ikke ville være vilde med det! Opskriften er lige til at gå til, og dippen kan bruges til alt fra grønsagsstænger til lørdagskylling. Jeg brugte de krydderier, jeg lige havde, men jeg tænker også, det kunne være lækkert med lidt chili i?

Opskrift: Hummus med soltørret tomat

1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
12 soltørrede tomater
2 peberfrugter
3 spsk olie*
1 tsk spidskommen
1 tsk tahin
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Evt frisk basilikum

*Enten fra glasset med de soltørrede tomater eller olivenolie

Fremgangsmåde 

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skyl peberfrugterne, halver dem og fjern kernerne. Beklæd en bageplade med bagepapir og placer peberfrugterne med skindsiden opad.
  3. Bag peberfrugter ved 200 grader indtil kødet er mørt og skindsiden begynder at blive sort. Det vil sige efter cirka 20-30 minutter.
  4. Lad peberfrugterne køle helt af. Pil derefter skindsiden af og kasser den.
  5. Blend kikærter, hvidløg og soltørret tomater.
  6. Tilsæt kødet fra de afkølede peberfrugter, olie og krydderier.
  7. Smag til med salt og friskkværnet peber og anret med frisk basilikum.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

No Comments

Leave a Reply