OPSKRIFT // HVID GLØGG MED HYLDEBLOMST, APPELSIN OG INGEFÆR

Som I ved, holdt vi store julebagedag med begge vores familier i sidste weekend. Vi havde snakket om, at vi gerne ville prøve at lave en hjemmelavet gløgg, og da jeg ikke er særlig meget til almindelig rødvins-gløgg, faldt vores (nok mest mit) valg på hvid gløgg. I var så søde at komme med en masse lækre opskrifter, og faktisk blev det et sammensurium af jeres bud og inspiration fra nettet.

Derfor kom der også både hyldeblomst, appelsin, ingefær, nellikker, kardemommekapsler og kanel i, og den blev SÅ god. Faktisk vil jeg sige, at det er den bedste gløgg, jeg nogensinde har smagt. På trods af at vi selv syntes, at vi havde lavet mere end rigeligt, blev alt drukket, og vi måtte til sidst melde udsolgt, selvom der sagtens kunne være drukket mere. Det tænker jeg er et godt tegn, og derfor vil jeg i dag dele opskriften med jer. Det kan være, at I har en forestående julefrokost i aften eller i morgen? Opskriften er dejlig nem og kan smages til alt efter, hvad man lige har i skabene.

billede-10-12-2017-13-04-52-1

Opskrift: Hjemmelavet hvid gløgg (nok til 6 personer)

2 liter hvidvin
2 dl hyldeblomst
Skal af en ustrøjtet citron
4 centimeter ingefær
1 økologisk appelsin
15 kardemomme kapsler
15 nellikker
2 kanelstænger
1 tsk rørsukker
1 dl rom (eller efter smag)
Mandelsplinter og rosiner

Fremgangsmåde

  1. Skræl ingefær og skær i skiver
  2. Skær appelsin (med skal) i mindre stykker
  3. Skræl skallen af citronen
  4. Hæld vin og alle ingredienser bortset fra rom i en gryde
  5. Varm gryden op og lad gløggen simre under låg. Minimum en halv time (vores stod hele formiddagen)
  6. En halv time inden servering tilsættes rom
  7. Lad gløggen simre igen og smag til med rom og rørsukker. (Gløggen må ikke koge, efter der er kommet rom i)
  8. Server den lune gløgg med mandelsplinter og rosiner

Psst: Jeg vil vove påstå, at man nærmest kan putte alt i. Jeg tror eksempelvis, at den ville smage himmelsk med stjerneanis.

billede-10-12-2017-13-03-44-1

GemGem

1 Comment

  • Reply Annette Beck 16. December 2017 at 11:34 am

    Den smagte himmelsk! Og det var en super bagedag.
    Knus

  • Leave a Reply