OPSKRIFT // ISKAFFE MED ESPRESSO

Godmorgen. Da jeg delte opskriften på vaniljesirup, lovede jeg også, at jeg ville komme med mine bedste opskrifter på iskaffe, og vejrudsigten for weekenden lover altså for første gang i hundrede år sol! Endelig! Så jeg tænkte, at opskriften var på sin plads. Som jeg fortalte, drikker jeg nemlig iskaffe, så snart solen titter frem. Og selvom iskaffe i princippet bare er mælk, kaffe og isterninger er der altså et utal af forskellige måder at gøre det på. Mit iskafferepetoire indeholder både en med neskaffe, en med espresso, en med filterkaffe og ikke mindst den overdådige med vaniljeis. I dag får i den, som vi oftest laver hjemme: Nemlig den med espresso, som både er hurtig og nem.

OPSKRIFT PÅ ISKAFFE MED ESPRESSO
Ét espressoshot
Mælk (helst sød)
Isterninger
Lidt sødt

Fremgangsmåde
Lav et espressoshot. Når espressoen er løbet færdig hælder du en smule sødt i. Enten rørsukker eller sirup. Min yndlings er vaniljesirup. Jeg kan godt lide min iskaffe en smule stærk, så jeg laver den med halv espresso/halv mælk. Helst sødmælk. Så smager den bedst. Derefter skal der bare masser af isterninger i.*

*Mange tror fejlagtigt, at jo flere isterninger der kommer i, jo mere vandet bliver iskaffen. Men jo flere isterninger der kommer i, jo koldere holder de hinanden, hvorfor de ikke smelter så let. Så smid bare så mange i som muligt. 

Nogle af jer tænker måske, at indlægget her virker banalt, men jeg har altså flere veninder, der aldrig har prøvet at lave en iskaffe selv, så jeg håber nogen af jer kan bruge det. Jeg deler også meget gerne mine opskrifter på den lette med neskaffe, den med filterkaffe (som er god, hvis man skal lave til mange) og den suværene med vaniljeis, der udgør en hel dessert. Lad mig høre, hvis det har interesse?

Ellers må I have en skøn weekend. Jeg er på vej ud på en lang løbetur, og bagefter regner jeg med at stikke næsen forbi Latinerkvarteret, hvor der er festival. Skal I derned? I aften skal jeg til fødselsdag, så der er nok at se til, men heldigvis er det alt sammen godt.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ her

 

 

5 Comments

 • Reply Annette Beck 17. juni 2017 at 12:07 pm

  Den må jeg prøve .
  Glæder mig til vi ses i morgen.
  Knus

 • Reply Frk. Mejer 17. juni 2017 at 5:40 pm

  Det ser lækkert ud! Iskaffe er det bedste ved sommeren!

  • Reply thitlund 19. juni 2017 at 8:36 am

   Lige præcis! Det er så lækkert og drønnemt at lave selv jo 😀

 • Reply Stephanie 18. juni 2017 at 10:27 am

  Du må endelig også gerne dele de andre opskrifter – herhjemme laver jeg den på Hario med espresso bønner, men altid rart at blive inspireret!

  • Reply thitlund 19. juni 2017 at 8:33 am

   Det vil jeg gøre så! Dejligt at høre, at det kan bruges! 🙂 Vi har faktisk også lige fået en espressomaskine (Rancilio Silvia), så nu laver jeg også bare et shot på den og så med mælk og isterninger. Jeg lover at dele de andre opskrifter snarest 🙂 God mandag til dig!

  Leave a Reply