Opskrift // Kanelbullar

Det er mig simpelthen en gåde, at jeg ikke har smagt kanelbullar, før vi var i Malmø. Inden jeg selv havde smagt dem, tænkte jeg, at hypen nok var lidt tynd, men da jeg havde smagt den første, så var jeg altså solgt. Faktisk synes jeg, de konkurrerer med croissanten om at være det lækreste brød. Måske det er fordi, begge dele indeholder pinligt meget smør. Jeg ved det ikke – det eneste jeg ved er, at jeg har tænkt på at bage kanelbullar lige siden, vi kom hjem, og sidste weekend blev det så.

Det er en lidt længere proces og derfor det perfekte weekend- eller ferieprojekt – måske endda i dag – men ventetiden er det hele værd. Resultatet er nemlig smørbløde kanelbullar fyldt med kardomme. Opskriften er blevet testet på en del familiemedlemmer, der alle har godkendt den, så derfor tænkte jeg, at jeg godt kunne dele opskriften her også. Det er ret svært at forklare på skrift, hvordan dejen skal snoes, men videoen her skulle gerne være til stor hjælp.

Opskrift: Kanelbullar (cirka 16 stk)

Dej:
50 g gær
5 dl mælk
1 tsk salt
2 spsk god kardemomme
150 g sukker
700 g mel
1 æg
150 g smør

Remonce:
150 g sukker
150 g brunfarin
150 g smør
3 spsk kanel

Top:
Et æg og perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i en skål eller røremaskine. Hæld mælk i skålen. Rør gæren ud. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og mel. Tilsæt 1 æg. Rør sammen.
  2. Skær 150 gram smør i skiver. Fordel det i dejen, og ælt det sammen i 5 minutter. Lad derefter dejen hæve overdækket på køkkenbordet i 2 timer.
  3. Bland 150 gram blødt smør, brun farin og kanel til en ensartet remonce.
  4. Del dejen i to dele. Rul delene ud til aflange firkanter. Smør remonce på.
  5. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten – gør det samme med den anden ende – se video her.
  6. Rul derefter dejen igen og skær den ud i 8 aflange stykker – gør det samme med den anden dejklump – så du i alt får 16 boller.
  7. Tag hvert aflang stykke og sno det. Derefter skal du sno det om dine egne fingre og afslutte ved ‘at binde en knude på’. Se igen videoen her for forklaring.
  8. Lad bollerne hæve på køkkenbordet i 2 timer.
  9. Pensl bollerne med et æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i 12 minutter.
  10. Pynt med perlesukker.

No Comments

Leave a Reply