Opskrift // Koldtbrygget iskaffe

Godaften fra tagterrassen i Portugal, hvor vi ankom lørdag aften. Vi bor i en taglejlighed udenfor byen med udsigt til granatæbletræer og citroner i haven, og her er skæppeskønt. Vi er allerede kommet fuldstændig ned i gear og ser frem til en lille uges tid endnu med afslapning og afstikkere til de små kystbyer i nærheden. Men det er ikke det, det skal handle om i dag (selvom vi nu også drikker masser af skaffe hernede).

Jeg har omtalt min kærlig til iskaffe før, og faktisk er min opskrift på vaniljesirup til iskaffe et af de mest læste indlæg på bloggen overhovedet. Oftest plejer at lave min iskaffe på et espressoshot, men hvis vi får gæster, og jeg gerne vil servere iskaffe, så kan det tage særdeles lang tid at brygge en til alle. Derfor tyer jeg til at lave den koldbryggede slags – så er der nemlig masser til kaffetørstige gæster – og så smager det forrygende. Smagen bliver mere rund og mild sammenlignet med espresso, hvilket passer manges smagsløg bedst.

Hjemmelavet koldbrygget iskaffe (Giver 1,5 liter kaffe)

130 gram kaffe (brug din yndlings men gerne en groftmalet med intens smag)
2 l koldt vand
Mælk efter smag

  1. Bryg kaffen på en stempelkande eller lignende
  2. Sæt kanden i køleskabet i minimum 6 timer
  3. Hæld kaffen på en ren flaske, og lad den stå i køleskabet til kaffen er kold
  4. Når kaffen skal drikkes fylder du et glas med isterninger og derefter 2/3 kaffe og 1/3 mælk efter smag. Sød med sirup, sukker hvis du er til det.

Psst.. Frys noget af kaffen til isterninger – så undgår du, at iskaffen bliver vandet.

 

 

No Comments

Leave a Reply