Kender I de der ting, der bare smager af jul? Sådan har jeg det med de her lakridssmåkager med tranebær. Bare tanken om dem, får mig i julehumør. Det er faktisk Tobbers mor, der skal have æren for dem. Hun bager dem nemlig hvert år op til jul, og de er i løbet af de sidste fem år vi har været kærester, blevet en fast juletradition. Sidst vi var på besøg bagte vi en ordentlig portion, og jeg var så heldig, at få den hemmelig opskrift med hjem. Da Urtekram samtidig spurgte, om jeg ville smage deres lakridspulver, var jeg ikke i tvivl om, hvad det skulle bruges til. Jeg lover jeg, I ikke vil fortryde, hvis I bager dem!

Lakridssmåkager med tranebær (ca. 100 stk)
500 g hvedemel
1 tsk bagepulver
30 g lakridspulver fra Urtekram
125 g tørret tranebær
375 g koldt saltet smør i tern
500 g fint rørsukker
2 æg

Fremgangsmåde
1. Bland hvedemel, bagepulver, lakridspulver, tranebær og smør i tern sammen. Helst på røremaskine.
2. Tilsæt sukker og æg og rør kun til blanding er samlet. Ellers mister småkagen sin sprødhed.
3. Del klumpen i fire lige store dele og rul til aflange pølser på størrelse med en 20 kr. mønt.
4. Læg pølserne i fryseren i cirka en time.*
5. Tag pølserne ud af fryseren og skær i skiver på cirka 1 centimer.
6. Bag småkagerne ved 180 grader i 8-10 minutter.

*Pølserne kan ligge i fryseren ligeså længe, som det passer dig. De er derfor perfekte at tage op, hvis der kommer uanmeldte gæster.
_________

Ellers så håber jeg, at I får en dejlig lørdag. Herhjemme står den på store bagedag sammen med vores familier. Vi har nemlig inviteret både Tobbers forældre og mine forældre (med dertilhørende søskende) til bagedag med efterfølgende gløgg og æbleskiver her i lejligheden. Hvordan vi allesammen skal kunne være her, må tiden vise. Bagefter står den på julefrokost med mit studie, så det bliver en dejlig dag.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her