Opskrift // Quinoa-fad med portobellosvampe

Denne her ret er en rigtig efterårsklassiker herhjemme – fyldig, smagfuld og virkelig ‘comfort food’ – noget, jeg synes er svært, når vi snakker vegetarretter. Retten er perfekt, når appetitten er stor, og man vil have et lunende måltid, der ikke tager en krig af lave. Vi prøver generelt at skrue ned for kødforbruget herhjemme, og vi synes helt klart, det nemmeste sted at sætte ind er aftensmaden, men derfor er det stadig rart at have et bagkatalog af forslag, man kan på rygraden, og som altid smager godt, og det her er en af de retter.

Spinaten og de soltørrede tomater går fantastisk godt i spænd med den mættende quinoaen, og portobellosvampende giver sammen med den friskrevet parmesan kant og umami til retten. Som I kan høre, er der skruet på alle de rigtige parametre, hvis I spørger mig, hvad en rigtig efterårsret skal bestå af.

Opskrift: Quinoa-fad med portobellosvampe og spinat 

2 dl quinoa kogt i 4 dl vand
1 hakket løg
2 fed hvidløg
250 gram portobellosvampe skåret i mindre stykker
300 gram optøet spinat
10 hakket soltørrede tomater
4 gulerødder skåret i stave
Revet parmesanost til toppen

Hvid sauce
3 spsk smør
3 spsk mel
3 dl mælk
2 tsk revet muskatnød

Fremgangsmåde 

  1. Kog quinoa i vand i ca. 20 min (indtil alt vandet er væk)
  2. Lav sauce (se nedenfor)
  3. Steg løg og hvidløg på en pande i lidt olie
  4. Tilsæt portobellosvampe, spinat og soltørrede tomater
  5. Tilsæt den kogte quinoa sammen med den færdige hvide sauce (se opskrift nedenfor) – vend det hele godt sammen
  6. Kom det hele i et ovnfast fad og top med gulerodsstave og revet parmesanost
  7. Bag i ovnen i ca. 30 min ved 200 grader

Sauce

  1. Smelt smør i gryden og kom mel i – lad det samle sig til en klump
  2. Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk imens
  3. Fortsæt med at tilsæt mælken, indtil konsistensen er god
  4. Smag til med salt, peber og muskatnød

No Comments

Leave a Reply