God lørdag morgen. Jeg håber, I har en dejlig weekend i sigte? Selv var jeg til Ladies First fødselsdag i går med bobler og det hele, og i dag tror jeg, Tobber og jeg skal forbi Cafe Fika til morgenmad, inden vi skal besøge min mor. Jeg kommer alt for sjældent oppe i Jægergårdsgade, men det skal der altså laves om på. Og det starter forhåbentlig i dag. I aften skal jeg til fødselsdag hos en sød veninde, og i morgen står faktisk bare på lige dele afslapning og arbejde. Kort sagt lidt af både det søde og sure. Men mest søde heldigvis. Og når vi snakker om sødt (og weekend), tænkte jeg, at det var oplagt at dele dagens opskrift med jer, som var ret så populær på Instagram.

Både min mor og Tobbers forældre har nemlig haver med alverdens lækre frugter og bær, og derfor har vi altid fryseren fyldt med et hav af blåbær, hindbær, stikkelsbær og ikke mindst rabarber, når efteråret kommer. Sidstenævnte bær blev til de lækreste, sød- og syrlige muffins, som jeg i dag deler opskriften på. Muffinsene blev til, lige inden vi skulle ud af døren og med det, vi lige havde i skabene, så de er både hurtige og nemme at bage – uden det kan smages. De er derfor perfekte, hvis der kommer uventede gæster i weekenden, og jeg tænker, at rabarber kan skiftes ud med alle slags frugter og bær alt efter, hvad man lige har. Selv vil jeg eksperimentere med en hindbær version næste gang.

Med ønsket om en dejlig weekend <3

MUFFINS MED RABARBER (cirka 12 stk)
200 g. rabarber
1 spsk vand
1 spsk sukker
40 g. mandelmel
2 æg
100 g. rørsukker
1 tsk vaniljesukker
100 g. smør
En halv dl mælk
150 g. hvedemel
4 spsk kokosmel
1 tsk bagepulver

Fremgangmåde

  1. Skær rabarber i mundrette stykker og varm dem op i en gryde med 1 spsk vand og 1 spsk sukker. Rør i gryden undervejs. Tag det af, når det koger.
  2. Smelt smørret og lad det køle af.
  3. Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse. Pisk let mælk og smør i bagefter.
  4. Bland mandelmel, hvedemel, kokosmel og bagepulver sammen. Vend det nænsomt i dejen og put til sidst rabarberstykkerne i.
  5. Fordel dejen i cirka 12 forme (jeg bruger altid silikoneforme). Bag dem ved 200 grader i 18-20 minutter.
  6. Drys dem eventuelt med flormelis. 

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

GemGem