OPSKRIFT // RØDBEDE OG BROMBÆR-SMOOTHIE

Hvis I er fra Aarhus, kan I måske huske, at der engang lå en cafe nede omkring Thorvaldsensgade, som hed Råbar? Den eksisterede faktisk en del år og i en kort periode, da jeg havde sabbatår, arbejdede jeg dernede. Cafeen serverede kun mad og drikke efter raw-principperne, og derfor lavede vi også rigtig meget juice, og det var der, jeg faldt over, hvor gode egenskaber rødbede egentlig har.

Hvis du ikke har smagt rødbedesaft, kan jeg godt forstå, du er skeptisk. Smager den ikke af jord, spurgte min veninde, men det gør den altså ikke. Tværtimod er den sød (men ikke for sød), og så smager den himmelsk i smoothie!

Vi har for vane altid at have rødbede liggende i køleskabet, og derfor er det også en rigtig god måde at rydde op på. Jeg bruger næsten altid rødbedesaften sammen med enten blåbær eller brombær, men jeg tænker, man sagtens kan erstatte de frosne frugter med andet. Faktisk smager den også rigtig godt med lidt gulerodssaft, hvis I er modige!

RØDBEDESMOOTHIE 

2 rødbeder
1 banan
Tre dl friske eller frosne bær (jeg bruger brombær)
En halv dl yoghurt
En halv dl mælk
En halv dl appelsinjuice
Topping: kokosflager, müsli, grantæblekerne..

Fremgangsmåde
1. Pres rødbederne på en juicemaskine
2. Blend rødbedesaft med de øvrige ingredienser
3. Voilá – pynt! 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

2 Comments

  • Reply Anna 30. november 2017 at 5:39 pm

    Det ser lækkert ud! Og med dét sagt, vil jeg gå ud og lave en smoothie. Tak for inspiration 🙂

    • Reply thitlund 30. november 2017 at 7:46 pm

      Det lyder dejligt! 😚 Jeg håber, den var god! Rigtig god aften søde Anna. Knus

    Leave a Reply