SMÅ GLIMT

OPSKRIFT // SPRØD PIZZADEJ MED DURUMMEL

billede-06-07-2017-18-46-10-1Glædelig fredag. Herhjemme er fredag ofte lig med pizza, og derfor tænkte jeg, det var oplagt at dele Tobbers virkelig gode opskrift på pizzadej. Han er nemlig blevet ret ferm til at lave pizzadej, som bliver ultrasprød og knasende. Fulstændig som en pizzabund skal være i mit hoved. Hemmeligheden er durummel, høj varme og tålmodighed. Sidstenævnte besidder jeg ikke rigtig, haha, hvorfor det primært er Tobbers biks.

Til gengæld er jeg god til at pynte, og herhjemme bliver pizza spist med alskens topping, men det obligatoriske er rucola og avokado. Verdens bedste kombi. Prøv det!

HJEMMELAVET PIZZADEJ (3 pizzaer)
25 g gær
3 dl lunken vand
300 gram hvedemel
200 gram durummel
3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde 

  1. Opløs gæren i lunken vand. Rør 100 gram hvedemel i og lad det stå overdækket på køkkenbordet i 30 minutter. Det skal minde lidt om grød.
  2. Bland resten af melet i (både hvede og durum), salt og olie. Lad dejen hæve 30-45 minutter.
  3. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Hvis du har en pizzasten, skal den ind i ovnen nu. Ellers lader du bagepladerne blive i ovnen.
  4. Del dejen i tre lige store stykker, hæl lidt mel på bordet og rul dejen ud.* Så tyndt som muligt. Pynt med topping. Sæt pizzaerne i ovnen og skru ned på 225 grader.
  5. De er færdige efter 12-18 minutter.

*Hvis du ikke skal bruge dejen på dagen, kan du dele den i tre stykker, pakke dem i vita-wrap og derefter i køleskabet. Sådan kan de sagtens holde sig en dags tid eller to.

Jeg lover jer, at pizzaerne bliver gode! Vi har eksperimentet med mange forskellige slags dej, og det er denne her opskrift, vi igen og igen vender tilbage til. Dejen er nemlig ventetiden værd, og det smarte er, at den sagtens kan holde sig et par dage i køleskabet. Derfor er opskriften også genial, hvis man skal have gæster til pizza og ikke gider at bakse med dej om aftenen.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

   

1 kommentar

  • Annette Beck

    Jeg har prøvet den, og den er nem at lave, og den smager super godt. Og den er sprød! Kan simpelthen ikke være bedre. Tak

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SMÅ GLIMT