OPSKRIFT // SPRØD PIZZADEJ MED DURUMMEL

I mit hovede er en god pizzabund ekstra tynd, sprød og med lækre, luftige lufthuller. Netop dét får du her opskriften på. Hemmeligheden er durummel, høj varme og tålmodighed.

HJEMMELAVET PIZZADEJ (3 pizzaer)
25 g gær
3 dl lunken vand
300 gram hvedemel
200 gram durummel
3 spsk. olivenolie
En knivspids salt
En knivspids sukker

Fremgangsmåde 

  1. Opløs gæren i lunken vand. Rør 100 gram hvedemel i og lad det stå overdækket på køkkenbordet i 30 minutter. Det skal minde lidt om grød.
  2. Bland resten af melet i (både hvede og durum), salt, sukker og olie. Lad dejen hæve 30-45 minutter.
  3. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Hvis du har en pizzasten, skal den ind i ovnen nu. Ellers lader du bagepladerne blive i ovnen.
  4. Del dejen i tre lige store stykker, hæl lidt mel på bordet og rul dejen ud.* Så tyndt som muligt.
  5. Pynt med topping.
  6. Sæt pizzaerne i ovnen og skru ned på 225 grader.
  7. De er færdige efter 12-18 minutter.

*Hvis du ikke skal bruge dejen på dagen, kan du dele den i tre stykker, pakke dem i vita-wrap og derefter i køleskabet. Sådan kan de sagtens holde sig en dags tid eller to.

Jeg lover jer, at pizzaerne bliver gode! Vi har eksperimentet med mange forskellige slags dej, og det er denne her opskrift, vi igen og igen vender tilbage til. Dejen er nemlig ventetiden værd, og det smarte er, at den sagtens kan holde sig et par dage i køleskabet. Derfor er opskriften også genial, hvis man skal have gæster til pizza og ikke gider at bakse med dej om aftenen.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

4 Comments

  • Reply Annette Beck 14. juli 2017 at 9:13 am

    Jeg har prøvet den, og den er nem at lave, og den smager super godt. Og den er sprød! Kan simpelthen ikke være bedre. Tak

    • Reply Mie andersen 30. november 2017 at 7:34 pm

      Skal der være bagepapr på pladen?

    • Reply Mie andersen 30. november 2017 at 7:35 pm

      Skal man lægge bagepapir på pladen?

      • Reply thitlund 30. november 2017 at 7:45 pm

        Hej Mie 🙂 ja, jeg plejer altid at have bagepapir på.

    Leave a Reply