Opskrift // Varme hveder

Pyh – jeg nåede det – nemlig at bage varme hveder, så jeg kunne have en opskrift klar til bloggen, inden det er Store Bededag om et par dage. Jeg har aldrig bagt hveder før og troede, at det var både bøvlet og besværligt, men det er det altså ikke. Tværtimod. Opskriften her er nem at gå til, og resultatet er smørbløde hveder – perfekte som de er eller ristede og så med masser af smør på.

Mine bedsteforældre og Tobber var smagsdommere, og de er godkendt af alle tre, så derfor er jeg også helt sikker på, at de er et hit hos jer. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at de er langt bedre end de tørre, kedelige man kan købe.

Nu har I ihvertfald en opskrift at kaste jer over, hvis I vil invitere venner og familie på hjemmebagte hveder aftenen før Store Bededag.

Opskrift: Varme hveder (12 stk)

2 dl mælk
75 g blødt smør
30 g gær
1 tsk salt
2 tsk kardemomme
50 g sukker
2 æg
Cirka 550-600 g hvedemel
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

 1. Varm mælken op til 30 grader
 2. Rær gæren ud i og tilsæt salt, kardemomme, sukker og æg
 3. I en anden skål æltes 500 gram hvedemel med det bløde smør
 4. Ælt nu de to blandinger sammen og tilsæt det restende mel til dejen bliver smidig
 5. Kom dejen i en skål og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time med et rent viskestykke over
 6. Del derefter dejen i 12 lige store stykker og placer bollerne tæt (med uden at de rører hinanden) i en ovnfastfad beklædt med bagepapir
 7. Lad bollerne hæve 1 time med et rent viskestykke over
 8. Pensl bollerne med et sammenpisket æg
 9. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10-15 minutter indtil de er gyldne

2 Comments

 • Reply Camilla 26. april 2018 at 11:10 am

  Uhh, hvor lækkert! Jeg elsker Store Bededag, så jeg er lidt trist over ikke at have fået hveder de sidste to år, hvor jeg har boet i Amsterdam. Måske jeg skulle se, om jeg kunne finde noget gær, så jeg kan bage mine egne 😀

  • Reply Thit 26. april 2018 at 1:05 pm

   Det må du endelig gøre! Det er simpelthen det lækreste! 😀 Spiser man ikke hveder i Amsterdam?

  Leave a Reply