Postkort fra Marrakech

Godmorgen fra Marrakech. Her et virtuelt postkort og en lille hilsen. Klokken er lidt over otte, og Tobber og jeg ligger stadig i sengen, inden vi om lidt skal have morgenmad på tagterrassen på vores fuldstændig magiske riad. Det er vores anden dag i byen, og vi er allerede faret vild i de endeløse lyserøde gader. Heldigvis har vi den store moské i midten som pejlemærke, men byen føles som lidt af en labyrint.

Inden vi kom til Marrakech, boede vi to dage i Imlil, en lille bjerglandsby i Atlasbjergene, hvor vi vandrede, og bagefter tog vi ud i Zagora-ørkenen og red på kameler og sov. Derfor er det også noget af et sceneskift at komme fra stille bjerglandsbyer og ørkenens uendelige sandbanker til Marrakechs hektiske, fremadfarende tumult. Som jeg også sagde til Tobber i går, tror jeg, at det bedste ord jeg kan beskrive Marokko med indtil videre er kontrast. Kontrasten mellem dag og nat (25 grader om dagen og omkring nul-punktet om natten), mellem snefyldte bjerge og ørkenens tørre klima, mellem riadens tryllebindende ro og storbyens puls og ikke mindst mellem rig og fattig. For Marokko er magisk, men, især Marrakech, er et gøglershow uden lige, og mere end jeg havde forestillet mig. Dansende aber (så forfærdeligt), slangeshow og råb fra gadens sælgere “Very cheap! Good price! Look, look!” blander sig på forunderligvis med imamens stemme, der kalder til bøn.

Vi prøver at undgå bymidten, og i stedet bruger vi eftermiddagene på at drikke myntete på smukke, mosaikbeklædte cafeer, på tagterrassen med solen bagende over os og ikke mindst opleve alt det, Marrakech også byder på. Skulle I have nogle tips til, hvad vi skal lave de to sidste dage i byen, må I endelig råde højt. Jeg håber, I har det dejligt. Vi snakkes ved, når vi er hjemme igen <3

4 Comments

 • Reply Mie R 25. januar 2018 at 11:31 am

  Jeg er vild med Marrakech, og fra mine 2 rejser dertil, har jeg samlet lidt tips, som jeg tidligere har delt med en veninde. Dem kan du da lige få 🙂

  Mad
  La Famille – IG-venligt frokoststed. Ikke super autentisk men pænt og maden er god.
  Toubkal – billigt lokalt sted.

  Sights
  Marrakech Food Tours – evening street food tour. Et absolut must, hvor man går rundt og får lækker street food. Husk håndsprit og et åbent sind
  Ali Ben Youssef-madrasaen – gammel koranskole med de flotteste fliser og mosaikker. Jeg tog nok ca 1000 billeder derinde – et must.
  Jardin Secret – virkelig smuk have, som vi var meget begejstrede for.
  Maison de la photograhie – fint lille museum i en smuk bygning. God frokost i caféen med ok udsigt.
  Musee Boucharouite – ret lille, fint museum. Off the beaten track. Ikke et must, så hvis I er tidspressede, ville jeg nok tage den en anden gang. Vi spise let frokost på deres tagterrasse.
  Jardin Majorelle – vi var ikke så begejstrede for YSL’s have. Synes den var lidt slidt og havde ikke så meget autencitet som sights’ne ovenfor.

  Shopping
  Mustapha Blaoui – spøjs kæmpe butik med møbler og indretningsgejl. Ikke skiltet særlig godt ude fra gaden, så man tror ikke det er det rigtige sted man går ind. Flere etager som man heller ikke lige fanger ved første øjekast.
  Max Jan – har ret fine men lidt dyre ting (indretning, tøj, access)

  Gode tips
  Lad jer ALDRIG (som i ALDRIG) guide af lokale, som lige ved hvor I skal hen. Vær høfligt afvisende og tag jer tid til selv at finde vejen. De lyver og forsøger at snyde jer ved at kræve penge og kan blive ret nærgående/aggressive. Når de siger de ikke lyver, så lyver de. Jeg er ret klar på dette punkt, da jeg kan forstå at nogle danskere ikke bryder sig om Marrakech pga sådanne oplevelser. Man skal bare være hård i filten, så går det fint 🙂
  Håndsprit!!! 🙂

  Det var noget af en smørre, men tag det du kan bruge, og ellers ha en rigtig god tur 🙂

  • Reply Thit 28. januar 2018 at 2:55 pm

   Hej kære Mie!
   Jeg er ked af, at jeg først får svaret nu, men jeg læste din kommentar samme dag, og på din opfordring var vi næsten forbi alt det, du foreslår. Blandt andet Maison de la photographie. Ali Ben Youssef var desværre lukket (jeg tror, den bliver renoveret?). Men tusind tak for tips! De var så kærkomne! Jeg laver en guide til byen snart – det kan være, jeg lige skriver til dig! Ellers må du endelig læse den, så kan det være, du har noget, der skal med. Rigtig god søndag til dig <3

   • Reply Mie R 28. januar 2018 at 10:20 pm

    Dejligt at du kunne bruge lidt tips og håber at I nød ferien! Glæder mig til at læse din guide

 • Reply Guide til Marokko og Marrakech – thitlund.dk 4. marts 2018 at 8:11 am

  […] dele mine bedste tips til, hvad I skal se, spise og opleve. Hvis I har lyst, kan I også læse mit postkort derfra. Jeg beklager allerede billede- og tekstmængden. Jeg har prøvet at begrænse mig, men det er […]

 • Leave a Reply