MINI REJSEGUIDE: BORNHOLM

5. august 2016

Guide til Bornholm
I starten af juli måned tog jeg med min familie og kæreste Tobias til Bornholm. Det var aller første gang på øen men helt sikkert ikke den sidste. Jeg er blevet fuldstændig betaget af solskinsøen og kan godt forstå, når folk siger, at Bornholm er noget helt specielt.

Øen er ikke særlig stor, men der er alligevel et hav af oplevelser at udforske. Jeg har samlet alle min anbefalinger herunder: både gode kaffebarer, naturoplevelser og spisesteder.

BYER
Svaneke
Er der ét sted, jeg skal anbefale er det Svaneke. Svaneke er kåret som Danmarks smukkeste købstad, og det er ikke uden grund. Her finder du idylliske bindingsværkshuse, et væld af glaspustere, keramikere og kunstbutikker og øens bedste is.

Gudhjem
Gudhjem er en bjergby og byens lange hovedgade byder på hyggelige butikker og masser af gode spisesteder. Oplev den langsomme feriestemning på haven og hop på en båd til enten Christiansø eller Helligdomsklipperne.

Rønne
Rønne er den største by på Bornholm og har alt det, som ‘en storby’ skal, men bag de kendte butiksfacader gemmer der sig de fineste bindingsværkshuse og små hyggelige stræder. Tag en gåtur gennem byen hvis vejret ikke byder til strand- eller oplevelsesture.

SEVÆRDIGHEDER
Smaragd-, rubin-, pyritsøerne
Er man omkring Rønne på cykel er et smut forbi de tre søer et must. Gemt i skoven ligger nemlig tre fine søer, hvor stilheden er enorm og dejlig befriende.

Tovbane over Opalsøen
Er du ikke bange for højder, skal du tage tovbanen over Opalsøen, som er den længste i Danmark. Efter en kort introduktion kan du tage skridtet ud over klippen og svæve med op til 70 km/t.

Helligdomsklipperne
Bornholm byder på de vildeste naturoplevelser, og de hellige klipper er ingen undtagelse. Her kan du se et helt andet natur-Danmark end du er vant til og følge de dybe grotter langt ind i fjeldet.

Bornholms Kunstmuseum
Bornholms Kunstmuseum er et nyt og moderne museum, der viser Bornholm portrætteret af bornholmske kunsterne og andre, der blot har krydset solskinsøen. Især er jeg selv vild med kunstneren Oluf Høst’s billeder. 

MAD OG DRIKKE
Svaneke Is
Øens aller bedste is finder du i Svaneke, hvor du kan sidde i butikkens fine gårdhave og nyde solskinsøens aller hyggeligste by.

Hasle Røgeri
Røgeriet serverer hver dag fiskebuffet for 125 kr. Her finder du alt godt fra havet lige fra salte sild til varmrøget laks, fiskefrikadeller og friske rejer.

Karamelkompaniet i Gudehjem
I Gudhjem kan du besøge Karamelleriet, der er hyggelig indrettet med i gammel købmandsstil. Karamelkogeriet ligger i forlængelse af butikken, hvor du kan se de famøse karameller komme til live.

Svaneke Bolsjer
Midt på torvet i Svaneke finder du det gamle bolsjeri. Her kan du købe dig fattig i de utallige mængder forskellige bolsjer som butikken har og se de famøse bolsjer blive fremstillet i værkstedet.

Bay Frost kaffebar
Bornholm kan ikke prale af at have god kaffe, men den bedste finder man hos Bay Frost. Her serverer de fyldig og smagsfuld espresso i hyggelige omgivelser.

BUTIKKER
Baltic Seaglass
Glaspusteriet Baltic Seaglass er Bornholm’s glaspusteri nummer ét! Den smukke butik rummer alt, hvad man kan drømme om og er besøg værd, lige gyldig om man er til glas eller ej.

Glaspuster Pernille Bulow
Pernille Bulow’s butik ligger i hjertet af Svaneke og værkstedet er åbent stort set hele tiden, så du skal ikke snyde dig selv for at se det smukke glas blive formet og pustet.

Villa Milla
På Rønne gågade ligger den lille interiørbutik Villa Milla, som den søde ejer Marie styrer. Her finder du alt hvad du drømmer om til boligen til rigtig gode priser.

Lov i Listed
Keramikbutikken Lov leverer porcelæn og keramik til Michelin restauranten Kadeau, og deres professionalisme og dygtighed er ikke til at tage fejl af. Deres keramik er råt, rustik og udståler deres store kærlighed til solskinsøens vilde natur.

GemGem

Kommentarer

2 Kommentarer

 1. Pas på! I Gudhjem hedder det Karamelkompagniet, medens Karamelleriet ligger på havnen i Svaneke. Bare for at undgå forvirring.

  Svar
  • Tak for det Nete! Det er lavet om med det samme.
   Der kan jeg godt se, at man skal holde tungen lige i munden 🙂
   – Thit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.