I forlængelse af mit indlæg i søndags, så vil jeg (igen) dele et tip, der var faktisk også var et af de første af slagsen på bloggen. I kan se det her. Og blomsten har ikke ændret sig, men som sagt er der kommet flere og nye læsere til, og de skal ikke snydes for at høre om blomster, der snildt kan holde i otte uger. De her lever på femte uge og står ligeså fint og ret, som da jeg plukkede dem i sommerhuset.

Navnet på vidunderet er Sankt Hans Urter, og de går også under kælenavne som kærligshedsurt, kysseurt og lykkeurt, fordi de i gamle dage blev brugt til at varsle om, hvorvidt man fik en kæreste ved at sætte stiklinger i stråtaget – hvis de voksede videre, var en kæreste i vente i vækstretningen. Kom der sideskud, ville der komme børn. Sødt ikke?

Ikke desto mindre er Sankt Hans Urter helt fantastiske, og de er min aller yndlingsblomst. Måske fordi de minder mig om sommerhuset, hvor de er plukket? Måske fordi blomsterne får den fineste røde farve til efteråret.

Da vi havde have, lod jeg dem stå i vand, til de fik rødder, hvorefter jeg satte dem i jorden, og året efter kom små skud op, så snart foråret tittede frem. Det kan desværre ikke lade sig gøre i år, men jeg overvejer, om jeg skal sætte dem i en potte på altanen. Indtil da vil jeg nyde synet – jeg regner med, de kan stå på sofabordet mindst fire uger mere.