Godmorgen søde mennesker. Nyder i weekenden? Det gør jeg ekstra meget, for på mandag starter eksamensperioden for mit vedkommende, så jeg trækker vejret lidt dybere de her dage og nyder et roligt weekendtempo.

Jeg er så heldig, at mine bedsteforældre bor i byen, hvorfor jeg nok ser dem mere end de fleste. Hver gang jeg kommer på besøg, uanmeldt eller ej, kan min farmor altid diske op med et eller andet småt og lækkert. Små kager, chokolade eller noget helt tredje. Når jeg har besøg af veninder, nyder jeg også at have et eller andet i skabet, som kan ledsage kaffen, og det er de her små mandelkager perfekte til. De er nemme at lave, kan holde sig længe og man undgår derfor den der situation, hvor skabene er gabende tomme, og man ender med at kaste sig ud i et stort og tidskrævende bageprojekt.

Nej, de her mandelkager har jeg serveret de sidste mange gange, vi har haft besøg, og jeg skal snart til at lave en ny portion.

Kært barn har mange navne, og mandelkagerne kaldes både cantuccini og biscotti. 

Hjemmelavet biscotti (ca 60 stk)
250 g mel
250 g sukker
1 tsk bagepulver
1 nip salt
200 g mandler
200 g pistacienødder*
2 æg
*pistacienødder kan erstattes af tranebær, nødder, chokolade

Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 175 grader
2. Hak mandler og pistacienødder groft
3. Bland alle tørre ingredienser sammen
4. Tilsæt ét æg og ælt til dejen er fast
5. Rul dejen ud til 4 lange stænger på størrelse med din bageplade
6. Læg stængerne på bagepapir og tryk dem flade (ca 2 cm høje)
7. Pensl dem med det sidste æg
8. Bag dem i ovnen ca 20-25 min. indtil de er ganske let gyldne
9. Tag dem ud og lad dem afkøle i ca. 10 minutter
10. Skær dem herefter ud i skrå snitter
11. Sæt dem i ovnen igen og bag dem til de gyldne (ca. 10 minutter)
12. Opbevar dem i en lufttæt beholder

Jeg lover, at I ikke vil fortryde, hvis i prøver opskriften af. Udover at de er gode, når der kommer uanmeldt besøg, er de også lækre til eftermiddagskaffen eller som ledsager til aften-teen.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her