StreetfoodAarhus1

I fredags åbnede det helt spritnye koncept: Aarhus Street Food. Det handlede vist mest om hvornår, vi ville få en pendant til Papir-øen her i Aarhus, for ser man på Kødbyens Mad-marked’s succes, er det tydeligt, at aarhusianere er fuldstændig klar på street-food mad.

Faktisk havde jeg slet ikke selv opfattet at åbningen var i fredags, men min gode barista-ven Joachim spurgte, om jeg ikke kiggede ned forbi hans nye, fine kaffebar der ligger dernede. Så det gjorde jeg (med Tobber i hånden) og smagte på lidt af udvalget.

Vi fik begge en asiatisk-sandwich fra Bánh Mí Bandits. Jeg fik en vegetar-udgave, mens Tobber fik en med pulled pork fyldt med sprøde grønsager og masser af koriander. Smagen var helt i top, men brødet var desværre frygtelig kedeligt, og der var ikke meget fyld i nogen af dem.

Generelt var jeg ikke særlig imponeret over udvalget: der er lidt for mange klassikere (som pizza og almindelig thai-mad) og for få specialiteter. Dog, var det ikke alle boderne der var åbnet endnu, så måske det bliver bedre. Selv vil jeg rigtig gerne smage mexikansk mad fra The Mexican Donkey. 

Til gengæld lover jeg, at den lille kaffe-bar Mokka House laver udsøgt kaffe. Fyrene dernede er nemlig nogle af de største kaffe-nørder jeg kender 😉

Jeg kan ikke lade være med at være en smule bekymret for, om et street-food marked kan overleve i lille Aarhus. Jeg håber, men at have åbent syv dage om ugen kræver alligevel et stort besøgstal. Jeg krydser fingre – det klæder ihvertfald vores by!

Nåede I ikke selv ned til åbningen, har jeg samlet lidt billeder. Her står søndagen på arbejde, som lige nu bliver nydt med en cappuccino på Baresso.

Aarhus street food7 Aarhustreetfood3 Aarhus streetfood6 Aarhusstreetfood2Aarhusstreetfood4