TAKT OG TONE: DET SKAL DU IKKE SIGE TIL EN SNART-FÆRDIGUDDANNET

unadjustednonraw_thumb_bafKender du nogle, der snart er færdige med deres uddannelse? Så guider jeg dig her (med et glimt i øjet) til, hvordan du med takt og tone omgåes dem. 

Der er ikke særlig længe til, at jeg selv er færdig med min uddannelse, og jeg bliver spurgt om de samme spørgsmål af min omgangskreds om og om igen. Og det er sødt – at de bekymrer sig og spørger ind til mine overvejelser om, hvad der mon skal ske, når jeg har bestået min bachelor. Men ofte er det spørgsmål, som ikke har noget rigtigt svar – eller et svar overhovedet.

Nedenfor har jeg samlet fire spørgsmål, som du ikke skal stille en snart-færdiguddannet om.

ed0a253b-61eb-4390-9424-842dd20980c8

DET SKAL DU IKKE SPØRGE EN SNART-FÆRDIGUDDANNET OM 

 • Hvad skal du så, når du er færdig?
  Det er uden tvivl det, jeg oftest bliver spurgt om. Og jeg ved det ikke. Hvis jeg vidste det, ville min omgangskreds uden tvivl også vide det – som de første. Men det gør jeg altså ikke. Når jeg gør, lover jeg at råbe højt.
 • Hvad vil du gerne?
  Næste spørgsmål i rækken. Hvad jeg vil? Åha. Mange ting. Bare jeg selv vidste det.. Men lige nu handler det mest om, hvad jeg kan få lov til at få. (Gode) jobs hænger ikke træerne.
 • Er der job, når du er færdig? 
  I mine øre det mest underlige spørgsmål. For øhhhm.. Ja? Der er jo altid jobs. Det handler bare om, om jeg er dygtig nok, og om jeg får det, hvis jeg søger?
 • Er det den rigtige uddannelse?
  DONT ASK! Især ikke inden jeg har afleveret min bachelor, og uddannelsesloftet hænger tungt over mit hovede. For jeg ville da også gerne være sygeplejerske..

Og selvfølgelig må man spørge om overstående. Det er jo sådan set het naturligt, at det har interesse. Men når man står i suppedasen, kan man for det meste ikke svare på det. Og hvis vi kan, så lover vi at sige til.

Overstående skal selvfølgelig læses med et glimt i øjet, og jeg er ikke i tvivl om, at dem der spørger, har den aller bedste hensigt. <3 

Nogen der kan genkende spørgsmålene? Og som synes, de er ligeså svære at svare på, som jeg gør?

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her 

 

 

1 Comment

 • Reply Annette Beck 26. september 2017 at 9:04 am

  Igen en sød læsning!
  Og som pensionist står man i samme situation.
  Jeg kan genkende spørgsmålene!
  Det hyppigste spørgsmål er her: hvad får du tiden til at gå med?
  Helt ærligt, så nyder jeg bare livet med tid til det jeg kan lide.
  Knus

 • Leave a Reply