Tips til Malmø?

Godmorgen. Har I det godt? Glæder I jer til weekend? Som jeg fortalte, så er vi ved at være rigtig godt på plads i lejligheden, og så sent som i går gik jeg og nussede lidt rundt, og selvom jeg normalt synes, at ude er godt og hjemme bedst, så glæder jeg mig særlig meget til denne her weekend. Over frokost sætter Tobber og jeg os nemlig i toget, og bum – fire timer efter er vi i Malmø! Det er simpelthen så nemt, og når man tilmed elsker at køre i tog (andre, der gør det?), så kan det ikke være nemmere.

Faktisk er det min første ‘bloggerrejse’ forstået på den måde, at det er MalmøTown, der har inviteret mig, og derfor kommer der også en guide til byen, når vi er hjemme igen.

Jeg kan slet ikke forstå, jeg ikke har været i Malmø før – det virker helt skørt, når det er så nemt – og derfor glæder jeg mig også ekstra meget til en hel weekend, hvor vi skal nyde byen og hinandens selskab. Selvom det altid er lidt uoverskueligt på selve rejsedagen, så er det altså bare så godt at komme ud at de faste rammer og se noget andet, end man plejer.

Og når vi snakker om det: Har I så nogle gode tips til hvad vi skal se, spise og opleve?

I har allerede været så søde at komme med mange gode tips på Instagram, og på min ønskeliste står blandt andet Atrium, Malmø Saluhall, SMAK (i Kunsthallen), Mutantur og Lilla Kafferosteriet – og så vil jeg også gerne sejle kanalrundfart! Men hit me! Hvad er vi ellers nødt til at komme fobi? Selvom vi kun har to dage i byen, så håber jeg, vi kan få set en masse!

Ellers så håber jeg, I får en dejlig weekend med rare planer – måske særligt mange indenfor med varm kaffe eller ude i skoven, ved stranden eller andre steder, hvor man kan nyde det ruskende forår. Jeg tjekker ind igen, når vi er hjemme.

 

5 Comments

 • Reply Anne 21. september 2018 at 3:58 pm

  Hej Thit
  Jeg har tidligere skrevet en kommentar med mine tips til Malmø, men det var i forbindelse med din konkurrence, jeg skrev dem. Så her får du dem lige igen, hvis du ikke fik dem set 🙂
  Jeg startede ud med en kanalrundfart, da det gav et mega godt overblik over byen, og så var det dejligt afslappende – nu var det også 30 grader, da jeg var af sted 😉 Det fede ved Malmø er, at du kan gå rundt til alt, og jeg fik gået 30-35.000 skridt om dagen! Byen er fuld af kontraster. Der er de hyggelige, gamle strøggader med brosten, sjove og lokale butikker samt lækre (!!!) kaffecaféer, og så er der Västra Hamnen, der emmer af moderne arkitektur. Uanset hvor du går, er der fuld af indtryk. Malmø har rigtig mange parker – blandt andet Slottsparken/Kungsparken og Folkets Park. Selvom det lyder en anelse dystert, så er det også smukt at gå rundt inde i Gamla kyrkogården. Rundt om Malmø er der en kanal (den kanalrundfarten sejler rundt i) med en masse broer. Det er også skønt at gå en tur rundt her. Der er desuden en god gåtur ud til Ribersborgsstranden og Ribersborg Kallbadhus.
  I forhold til spisesteder kan jeg klart anbefale Malmö Saluhall, hvor der både er forskellige madboder og specialbutikker (Holy Greens er virkelig lækker!). Derudover er Atmosfär et godt sted til aftensmad, hvor konceptet er, at du bestiller nogle småretter. Hvis du er skrupsulten, skal du nok ikke spise her, men stedet er perfekt, hvis du vil have en madoplevelse. Det bedste sted, jeg spiste, var dog SMAK, som ligger i Malmö Kunsthal. Der er dagens retter at vælge imellem inklusiv fri salatbar. Her får du virkelig meget for pengene, og der er virkelig kredset om maden. Er du til helsekost, er Reco Food et must. Andre butikker, jeg kan anbefale at besøge, et AB Småland, Malmö Chokoladfabrik, Design Torget og Triangeln. Generelt er det dyrere i supermarkeder i Sverige, men til gengæld er det billigt at spise ude eller få en kop kaffe eller te sammenlignet med Danmark 🙂

  Jeg håber, mine tips kan bruges. God tur!
  Knus Anne

  Ps. du kan eventuelt kigge forbi Emma Martinys blog – her fik jeg også en del inspiration til min tur 🙂

  • Reply Thit 23. september 2018 at 4:33 pm

   Sødeste Anne! Du er simpelthen en stjerne! Jeg skrev alle de gode tips ned, da du kommentere på Food Festival konkurrencen, men jeg har også gemt din kommentar, imens vi har været afsted, hvor jeg af flere omgange er vendt tilbage til den. Vi har blandt andet været forbi Kallbadhus, Saluhall og SMAK, som har været sådan nogle gode oplevelser! Efter din anbefaling var planen faktisk også at nå en kanalrundfart, men vejret har simpelthen været så omskifteligt, at det ikke rigtig har kunne lade sig gøre. Men igen: Tusind tak for dine tips – de har været guld værd. Skal du afsted igen, kan jeg virkelig også anbefale Atrium til brunch – det var SÅ lækkert! Jeg deler en guide til byen snart, hvor du helt sikkert kan genkende en del af dine perler <3 Jeg håber, du får en dejlig søndag, og tak fordi du altid er så sød til at kommentere. Det er en fornøjelse!

 • Reply Anne 23. september 2018 at 8:51 pm

  Det var så lidt – jeg er glad for, at mine tips har været brugbare. Det ser også ud til på Instagram, at I har haft en dejlig tur (trods vejret)! 🙂
  Jeg noterer lige, at Atrium er et besøg værd, og så glæder jeg mig til at læse din guide til Malmø. Jeg kunne vildt godt tænke mig at se byen til jul – der skulle være en vildt god stemning og nogle hyggelige markeder.
  Jeg nyder at læse dine indlæg, og du er altid så god til at interagere, så det er en fornøjelse at smide en kommentar i ny og næ. Håber, du har haft en god weekend <3

  • Reply Thit 24. september 2018 at 1:48 pm

   Hvor skægt – jeg sagde så sent som i går til en veninde, at jeg virkelig gerne vil tilbage til byen til jul. Jeg ved ikke, hvad der er af julemarkeder, men jeg kunne virkelig også godt forestille mig, at det er den hyggeligste by i december (og tilmed oplagt til julegaveindkøb). Kommer du tilbage til byen før jeg, må du endelig skrive! Så kan det være, du har endnu flere gemte perler. Ellers så håber jeg, du kan bruge den kommende guide som inspiration. Og tak for din ros – det er da den dejligste måde at starte mandagen! Klem <3

   • Reply Anne 24. september 2018 at 2:06 pm

    Ej hvor skægt! Jeg skal nok dele flere tips, hvis jeg ender med at tage derover. Også god mandag til dig <3

  Leave a Reply