Som jeg nævnte herskal vi ud at hente vores nye espressomaskine i dag, og tusind tak for hjælpen. Selvom der ikke er nogen kommentarer til blogindlægget, væltede det ind med gode tips og tricks på Instagram, og alle jeres råd er hørt. Derfor ændrede vi også ret hurtig kurs, da vi fandt ud af, at maskinen vi havde forelsket os i – Delonghi Distinta – ikke er særlig god. Det er især steamerhovedet, folk er trætte af, da den ikke steamer mælken særlig godt.

Flere sagde, at de var helt utrolig glade for Rancilio Silvia, og en bekendt fra MokkaHouse sagde, at hun helt klart også ville pege på dén, hvis man leder efter en god espressomaskine men ikke vil betale mere end 5000 kroner.

Vi har haft vores betænkligheder, for som jeg også skrev i sidste indlæg, havde vi slet ikke tænkt os at bruge så mange penge på en kaffemaskine, og man giver hurtigt omkring 4000 kroner for Silvia-damen. Og som min farfar så fint siger: De kan jo allesammen lave kaffe, haha. Og det har han jo ret i. Men en hurtig tur på DBA gav pote, og nu skal vi ud og hente en stort set ny Rancilio Silvia inklusiv kværn og hele pivetøjet for omkring samme beløb som en ny.

Så der er den altså endt. 4000 kroner fattigere men i aften en ny espressomaskine rigere! Ej, hvor jeg glæder mig. Bare tanken om espressoduften giver mig bløde knæ, og jeg glæder mig til at nørde bønner, smag og forhåbentlig mestre latteart igen (som gammel Baressodame, kunne jeg jo lidt engang). Wish me luck!

Men for at komme ordentlig i gang med maskinen og ikke mindst lære, hvordan man egentlig skal kværne espressobønner, skal Tobber og jeg til baristakursus hos MokkaHouse om fjortendages tid. Så tænker jeg, vi ihvertfald har et rimelig godt afsæt for at få det fulde ud af maskinen.

Inden vi kører ud at henter espressodamen i aften, håber jeg, at jeg lige kan nå ned i byen og købe nogle gode bønner. Nogen anbefalinger? Jeg kan faktisk rigtig godt lide Baressos espresso (måske bare fordi, jeg nok har drukket en millard kopper i tidens løb, haha), men hvis I har andre anbefalinger, hører jeg dem gerne?

Når jeg har fået tændt maskinen og været på kaffekursus, lover jeg at komme med et par fifs og tricks!